t:  041 / 204 563
e: info@turizem-kuhar.si

Turistična kmetija pr'Dovar

Ambrož pod Krvavcem 5
4207 Cerklje
Slovenija
turistična kmetijaTuristična kmetija pr'Dovar se nahaja na pragu osrčja Kamniško-Savinjskih Alp, smo le slabih 6 km oddaljeni od pozimi priljubljenega smučišča Krvavec, vožnja iz Ljubljane do nas pa terja dobre pol ure Vašega časa. Kljub odmaknjenosti od mesta in nadmorski višini, ki meri okroglih tisoč metrov, je dostop do kmetije vedno urejen.

Za boljši vtis si oglejte našo galerijo slik »

Možnosti rekreacije:
Poleg mirne okolice in svežega zraka, ponuja kmečki turizem pr'Dovar gostom skozi vse leto številne možnosti rekrecije. Naj bo to le kratek sprehod v naravi, malo daljši pohod na Krvavec, za najbolj vztrajne pa ob primernem letnem času in vremenu vzpon na enega izmed velikanov Kamniško-Savinjskih Alp. Željni adrenalina si lahko privoščijo skok z padalom v tandemu, ali pa vratolomni spust s kolesom iz Krvavca. Poskrbljeno je tudi za kolesarje, ki jim je asfalt ljubši od brezpotja saj kmetija leži v neposredni bližini proge kjer se vsako odvija zadnja etapa znamenite kolesarske dirke Tour de Slovenija. Prav posebno doživetje pa je obisk kmetije pozimi. Čez dan si lahko privoščite smučanje na Krvavcu, zvečer pa termalno sprostitev v bližnjih termah Snovik. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, ki se lahko sankajo na namenskem prostoru v neposredni bližini kmetije.

kmečki turizemprenočišča krvavecdomača slovenska hranakmečki turizem krvavec

Brunarica Sonček

Na samem smučišču Krvavec leži Brunarica Sonček, kjer Vam poleti postrežemo z kislim mlekom, ajdovimi žganci in ostalimi planšarskimi dobrotami. Pozimi pa se lahko med ali pa po naporni smuki ustavite na toplo enolončnico.

Gostje, ki bivajo na kmečkem turizmu, lahko pozimi svojo smučarsko opremo puščajo v prostorih Sončka.