Kontakt
Ambrož pod Krvavcem 5, 4207 Cerklje
info@turizem-kuhar.si
041 204 563
Sledite nam

Ambrož pod Krvavcem 5, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Turistična kmetija Pr Dovar

O nas

  /  O nas
Kje se nahajamo

Lokacija

Turistična kmetija Pr’ Dovar se nahaja v vasi Ambrož pod Krvavcem in je od mednarodnega letališča Jožeta Pučnika Ljubljana oddaljena le 12 Leži na nadmorski višini 1000 m, na pobočju Krvavca. Obdana je z gozdovi in travniki in s tem nudi idealno priložnost za pobeg iz mestnega vrveža k sprostitvi v naravi.

Zaradi neposredne bližine rekreacijsko turističnega centra Krvavec lahko uživate v zimskih aktivnostih vseh vrst, poleti pa ta služi kot izhodišče za daljše pohode po Kamniško-Savinjskih Alpah. Obiščete lahko tudi pustolovski park, se podate po Škratkovi poti, ali pa se z gorskimi kolesi spuščate po več kot 30 km urejene trase.

Kdo smo

O družini

S prva sta se gospodarja Marko in Polona ukvarjala samo s kmetijstvom, zadnjih dvajset let pa se družina s hčerko Ano ter sinovoma Štefanom in Matevžem, ukvarja tudi z gostinstvom in turizmom.

Na turistični kmetiji tako gostom nudijo namestitev z zajtrkom, na bližnjem Krvavcu pa v svoji brunarici ponujajo smučarjem, pohodnikom, kolesarjem, skratka vsem obiskovalcem Krvavca, pristno domačo hrano.

Naše ambicije

K čem stremimo

Kmetija Pr’Dovar se ne ponaša s svojo velikostjo – z nekaj hektari gozda, nekaj glavami goveda, čredo drobnice in čebelnjakom gre za manjšo kmetijo, ki teži k vzreji avtohtonih vrst domačih živali, svoje interese pa usmerja predvsem v kvalitetno, samozadostno življenje v stiku z naravo.

Se zanimate za namestitev?