By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Pot

pastirskih škratov

Pot pastirskih škratov

na Krvavcu

Ste pripravljeni na pravo škratovsko pustolovščino? Pred davnimi časi so pastirski škratje uročili planino. Na Krvavcu je zaradi njih vse narobe! Škratje na planini nagajajo pastirjem. Pastirji potrebujejo tvojo pomoč! Hitro, napolni nahrbtnik in pomagaj rešiti našo planino!

Kaj so škratolovščine?


Otroci na poti zbirajo škratorunske simbole, ustvarjajo nenavadne gorske melodije, se urijo v pastirskih igrah in spoznajo skrivnosti gorskih pašnikov na Krvavcu. Jim bo uspelo najti čarobni izrek in rešiti planino škratjega uroka?
Podrsni v levo

4 koraki in škratolovščina se lahko začne!  

1 Predpriprava na avanturo

Za obisk poti je obvezen nakup Škratove beležke. Kupiš jo lahko s klikom na spodnji gumb, fizično v naši Brunarici Sonček ali na blagajni RTC Krvavec. A še preden je nastala naša pot, je bila napisana kratka zgodba O pastirjih in škratih Krvavca. Da boste uganko lažje rešili in se s škrati bolje razumeli, priporočamo, da si jo pred obiskom preberete. 

2 Dostop in oprema

Škrati živijo visoko na gori, zato se je za pot treba dobro pripraviti. Z avtom se lahko pripeljete do Jezerc ali se do vrha pripeljete s kabinsko žičnico. Ne pozabite na primerno obutev in rezervna topla oblačila, škratje ti lahko zelo nagajajo!

3 Naj se avantura začne 

Pot se začne pri Brunarici Sonček. Pripravi beležko, oči na peclje in naj se lov na škrate začne! Še sanja se ti ne, koliko škratjih presenečenj te čaka na poti.

4 Čestitamo, planina je rešena!

Bravo! Rešil si vse uganke in razkrinkal vse skrivnosti. Na planini je končno spet posijalo sonce, živina je mirna in pastirji presrečni. Ti pa zelo lačen, kajne? Ni problema, za tvoj želodček imamo rešitev. V Brunarici Sonček te čakata pastirska malica in nagrada.

Zaključena družba

Korak 1

Enkraten oddih v nepozabnih naravnih lepotah Slovenije. Krvavec ni le zimska idila za smučanje, temveč vseletna izkušnja polna skritih presenečenj naravnih danosti.

Zaključena družba

Korak 2

Enkraten oddih v nepozabnih naravnih lepotah Slovenije. Krvavec ni le zimska idila za smučanje, temveč vseletna izkušnja polna skritih presenečenj naravnih danosti.

Škratovski vrtiljak

No items found.

Kako do nas?

Google Maps

Kontaktne informacije

Ambrož pod Krvavcem 71
4207 Cerklje na Gorenjskem
Slovenija

Pišite nam

Kontaktni obrazec
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.