By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Pr'Dovar

Turistična kmetija Pr'Dovar

Apiterapija

Apiterapija je terapija, pri kateri s pomočjo čebeljih panjev in pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček, krepimo imunski sistem in ohranjamo zdravje. Vdihavanje zraka iz čebeljih panjev nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Terapija je primerna tako za otroke in mladostnike kot za odrasle in starejše ljudi. Apiterapijo izvajamo v toplih mesecih. 
Zaradi vdihavanja eteričnih snovi iz panja terapija ugodno vpliva na zdravljenje obolenj dihal, kot so astma, kronični bronhitis, seneni nahod in pljučna obolenja. Poleg tega apiterapija krepi imunski sistem ter pomaga pri raznih alergijah, kroničnem vnetju grla, migrenah, nespečnosti, živčnih motnjah, depresijah, revmatičnih težavah, hrbteničnih težavah psihičnega izvora in pri okrevanju po možganski kapi. Prim. Peter Kapš, dr. med., na podlagi svojih izkušenj svetuje priporočene terapije vdihavanja aerosola iz čebeljih panjev.
Zdravljenje obolenj dihal (astma, bronhitis, seneni nahod, pljučna obolenja)
Krepitev imunskega sistema (nespečnost, migrene, živčne motnje, depresije, revmatične težave …)
Izboljšanje vašega počutja
Čiščenje telesa